Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışması Kocaeli İl Finali Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışması Kocaeli İl Finali 02 Haziran 2011 Perşembe günü yapıldı. İzmit Fevziye Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya ilçelerden 5 din görevlisi katıldı.

Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın jürisi Kocaeli İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu’nun başkanlığında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, İl Müftü Yardımcısı Nedim Özkal, Körfez İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu,  İzmit İmam-Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Kadir Dalca ile İzmit İmam-Hatip Lisesi emekli öğretmeni Recep Çalışkan’dan oluştu. İl Müftü Yardımcısı Mehmet Çabuk’un koordinatörlüğünde yapılan yarışma sonunda; Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii Müezzin-Kayyımı Mehmet Güneş il birincisi olarak seçilirken, Çayırova Kümeevler Camii Müezzin-Kayyımı Metin Cimbo ikinci, Kandıra Yağcılar Köyü Camii İmam-Hatibi Hüseyin Kan da üçüncü oldu. Kocaeli il birincisi olan Mehmet Güneş, 26 Haziran’da ilimizde yapılacak olan Marmara Bölge Finalinde yarışacak.

Haberin kaynağı : http://www.kocaelimuftulugu.gov.tr